6 Eylül 2009 Pazar

Kaleköy Limanı


  Ne Gökçeada Resort Otel sapağından ne de Yukarı Kaleköy tabelasından sapmayıp da dümdüz gittiğinizde Limana (Balıkçı teknesi Limanı) varacaksınız. Cuma Gecesi içtiğimiz Son Vapur Restoran'ın da bulunduğu sokak boyu restoranlar var Liman boyunca. Restoranların hemen yanında çay bahçeleri bulunuyor. Çay bahçelerinden hemen önce de hediyelik eşya v.s. satılan bir alan var.

  Liman boyunca yürüyebiliyor, çay bahçeleri ya da restoranları tercih etmediyseniz bile banklarda oturabiliyorsunuz.

  Limanın ucuna gidip, kayalıkların üzerine oturup Limanı ve Kaleköy'ü seyrederek içmek gayet güzel ve test edilmiş bir aktivitedir. Özellikle Tepeköy'den aldığınız Dimitri Şarabı, yanına da kabuklu fıstık, tabi bu gibi ortamların olmazsa olmazı muhabbet; sonuç, aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi mutlu insanlar =)



  Liman'a gündüz pek gitmedik, zaten gündüz pek de hareketli olmuyor. Gece ise her ne kadar hediyelik eşya satan yerleri, restoranları, çay bahçeleri olsa da sessiz ve sakin bir yer görüntüsü çiziyor. Kafanızı dinleyebileceğiniz bir tatil yeri havasında yani.

  Gece denemenizi tavsiye edebileceğim bir şey de Liman'a demirlemiş balık-ekmek teknesi.

  Balık-ekmek uskumrusu da güzel olmakla beraber ekmek arası midye tavasına bayıldık. Çok çıtır çıtır olmayan, deniz ürünü yediğiniz hissiyatını kaybettirmeyen, sosuyla bütünlük içerisinde olan gayet güzel bir ekmek arası midye tavaydı. 10 üzerinden 9 alır rahatlıkla ;)


Hiç yorum yok: