5 Eylül 2009 Cumartesi

Gökçeada: Plajlara Genel Bir Bakış


  Blogun altındaki Gökçeada haritası'nda plajları görebilirsiniz. Ayrıca daha önce bahsettiğim gibi turizm bilgilendirme bürosundan harita temin ederseniz (broşürlerin arkasındakiler de yeterlidir) bunlar da yararlı olabiliyor. 3 Plajı ele alıcam bu gönderide, daha sonra bunlar hakkında detaylı bilgiler de vereceğim. O yüzden bu gönderiyi giriş yazısı olarak algılayabilirsiniz.

  1. Aydıncık (Kefaloz) Plajı
  Gökçeada Merkez'den Adanın güneydoğusundaki Eşelek tarafına doğru gidilince varılıyor. Çoğunlukla Bulgarlar tarafından tercih ediliyor. Rüzgarlı bir alan olduğu için rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü (kitesurfing) yapılmakta. Uçurtma sörfü daha çok Aydıncık Burnuyla Ada arasındaki koy'da (Blogun altındaki Gökçeada haritasında Aydıncık(Kefaloz) diye gösterilen yerde) yapılıyor.

  Kumlu bir kumsal, denize girmek için tercih edilebilir bir yer. Tesisler mevcut. Kumsal'ın yakınında kendinizi çamura boyayabileceğiniz Tuz Gölü de mevcut =) Bu kumsal hakkında Aydıncık bağlantısında ayrıntılı bir şekilde bahsetmekteyim.

  1. Gizli Liman
  Ada'nın en batı ucundaki İnce Burun'un olduğu yer. Upuzun ve taşlı bir sahili var. Denizi de kumsalı da taşlı. Pek de görülecek bir tarafı yok işin açıkçası. Türkiye'nin en batısında güneş batarken şarap içme gibi bir fantezimiz vardı, patladı :) Burnun olduğu yer hafif yükselti ve güneşin batışı iyi izlenemiyor. O yüzden ordaki kenar lokantada köfte yaptırıp sahilde yedik.

  Sahilin bir kötü tarafı da ısıran sineklerin olması, oldukça rahatsız edici. Gerçi biz vardığımızda akşam vaktiydi, gündüz durum farklı olabilir.

  Bu sahili kullanmak istiyorsanız Uğurlu'daki pansiyonlarda kalabilirsiniz. Uğurlu ise tam bir Türk Köyü, ayrıca tam anlamıyla da bir köy. Farklı bir şey beklemeyin diye yazıyorum. Uğurlu'da kalıyor olsanız bile sahile ulaşmak için araba kullanmanız gerekiyor.

  Ada'nın bu yanına yakın Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarının tesisleri var, Bu bakanlıklara bağlı memur ailelerindenseniz öyle bir şansınız da mevcut. :)

Gizli Liman.. mavielmas.com'dan alıntı

  1. Kuzu Limanı Sahili
  Kuzu Limanı'nın olduğu bölgedeki sahil. Pazar sabahı ben gitmedim, Hülya'yla Okay gitti. Taşlık ve Kayalık bir sahilmiş. Onlar gittiği zaman oldukça dalga varmış, hatta dalgadan kafaları olmuş, o derece :p Dalgaların bir örneğini aşağıda görebilirsiniz. Dalgalı deniz sevenlere ithaf olunur :) Not: Ada'daki rüzgara göre dalgalı olan plajlar değişebilir, Kuzu Limanı sahili default dalgalı gibi bir çıkarım yapmamak lazım.



Hiç yorum yok: