5 Eylül 2009 Cumartesi

Kalacak Yerler Hakkında - 1


  Gökçeada'da iki gece konakladık, ikisinde de farklı pansiyonlarda kaldık. Biraz bu yüzden, hem de ayrıntılara daha rahat değinebilmek için bir kaç bölüme bölmeyi uygun gördüm konaklama kısmını. Bu yazı ilk kısmını oluşturuyor, yani Ada'ya gitmeden önce ve Ada'ya ilk indiğimizdeki kalacak yer araştırmalarımızı ve deneyimlerimizi anlatıyor.

Kalacak Yerler Hakkında - 1: Ada'ya Gitmeden Önce ve Son Dakika

  Biz Adaya giderken http://www.gokceada.com ve http://www.gokceadarehberi.com/ sitelerinden yararlandık. O'nun dışında http://www.gokceada.com.tr ve http://www.gokceadarehberim.com/ adreslerinde de güncel ve yararlı bilgiler mevcut. Muhtemelen 2000lerin başında yapılmış bu siteler, hepsi flash manyağı çünkü.. Yine de işe yarıyorlar. Konaklama sekmesine tıkladığınız zaman bir çok otel, pansiyon v.s. ile ilgili bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Onun dışında bu sitelerde çok da zaman kaybetmenize gerek yok; çünkü artık ikiadaninhikayesi var :p Ayrıca adanın dört bir tarafı da apart pansiyon zaten.. Sonradan gelen düzeltme; Hülya'ya teşekkürler :) bir de belediyenin sitesi var, bu da işinize yarayabilir ada hakkında bilgi sahibi olmak için: http://www.gokceada.bel.tr/

  Gece geldiyseniz ve bir an önce kalacak yer bulmak istiyorsanız Yeni Bademli'ye doğru yol almanızı tavsiye ederim. Arabanız varsa önce Merkez'e, sonra da Kaleköy, Yeni Bademli yoluna doğru gidip kalabilecek pansiyon bulabilirsiniz. Yok, feribotla gelip de minibüsle Yeni Bademli'ye ulaştıysanız, indiğiniz gibi 25 sn. içinde kalacağınız yeri ayarlamanız da mümkün :)

  Köyde evini pansiyon haline getirmemiş ev neredeyse yok gibi. Hatta bu yazı için nette araştırma yaparken şöyle bir siteye de denk geldim, "Gökçeada'nın tatil köyü" diye adlandırıp yenibademli.net adlı bir site yapmışlar. Fotoğraflara baktığınızda anlayacaksınız ne demek istediğimi..

  İlk gün kaldığımız evi 60 tl'ye kiraladık. Gülcan Apart Pansiyon, sahibi minibüsten Yeni Bademli durağında (son durak) indiğiniz yerde market işletiyor. İki oda bir salon, 2 ikili bir tekli yatak, TV, sıcak su(!).. Sıcak su sanırım tek depoya bağlı güneş enerjisiyle çalışan bir sistemdeydi, sabah duş almada sorun yaşadık. Gerçi sabah benim sorunum başkaydı, onun için şuraya bakabilirsiniz. Evin duvarlarının birinde, girdiğiniz gibi ilk gözünüze çarpan duvarda, Belediye kararıyla pansiyonların günlük ücretlerinin 80 tl olduğu yazıyordu. Ama kağıtta mühür filan yok, o yüzden bana pek inandırıcı gelmedi. Sezon sonu da olduğu için 60 tl'ye bulabildik kalacak yer. Kasılsa 40 tl'ye de yer bulabileceğimizi not etmişim ilk gün, keza ikinci gün 40 tl'ye yer de bulabildik zaten; sonraki yazı da orayla ilgili:


Hiç yorum yok: