5 Eylül 2009 Cumartesi

Gökçeada'ya Vapur Yolculuğu


  Bir buçuk saate yakın sürüyor yolculuk. Eceabat - Kabatepe servisini beklerken servisçiyle yaptığım muhabbette iki tane feribot olduğunu öğrendim Ağustos 2009 itibariyle. Bizim geldiğimiz feribot eski tip olan Erdemler'di. (Eski tip nasıl oluyor demeyin, feribot diyince ilk aklınıza gelen neyse o işte :) )

  Feribot genişçene. İçeride bir salonu var, dışında da oturabilirsiniz. Bir yanı rüzgarlıyken öbür yanı rüzgarsız oluyormuş çaycı'nın dediğine göre. Çayları güzel bu arada, 5 bardak (ajda bardağı) çay içtikten sonra 6.sını beleşe getirttim valla :p

Hülya'nın kendi deyimiyle sanatını konuşturduğu bir foto :p


  Feribotun insanları direk "ada vapuru" insanları bence :) Ada Vapuru'na bindiyseniz Adaların yerlilerini düşünün. Ya da Adalara bir sonraki gidişinizde vapurdaki insanlara bakın, Ada yerlileriyle gezmeye gidenler arasındaki farkı anlayacaksınız. Vapurdakiler de öyleydi bence. Fırsat bulursanız sohbet etmekten çekinmeyin..

  Yolculuğun ortasında "yav biz para vermedik ki binerken" diye aklınızdan geçirirseniz merak etmeyin, Adadan ayrılırken bindiğiniz gemiye para ödüyorsunuz.
"Her geliş hoş geliştir ama her ayrılığın da bir bedeli vardır."
Yeni ayrılanlar için not: biletinizi yolculuk boyunca saklayınız ;)

  Gemi Kuzulimanı'na yanaşıyor. Feribottan indikten sonra direk limanda bir iki minibüs bekliyor sizi. Gideceğiniz yöne doğru götürüyorlar. Gökçeada Merkez ve Yeni Bademli, Kaleköy taraflarına minibüsler daha sık var, Adanın merkezi buralar çünkü. Ama Eşelek ya da İnce Burunun da olduğu Uğurlu tarafına pek minibüs bulamıyorsunuz. (Adalıların söylediğine göre günde bir kaç defa servis varmış sadece..)


Hiç yorum yok: