5 Eylül 2009 Cumartesi

Gökçeada'ya Ulaşım


  Gökçeada Çanakkale'ye bağlı. Adaya gemiyle ulaşıyorsunuz, Bu gemiler için de Ç.Kale ya da Eceabat (Kabatepe Limanı) noktalarına varmanız gerekmekte. Tek başınıza gidiyorsanız ve aracınız yoksa Çanakkale'de havalimanı da var. Onun dışında Çanakkale'ye Truva, Metro, Ulusoy, Kamil Koç gibi firmalar da gidiyor. İstanbul'dan gelen arabalar Tekirdağ'a ve Keşan'a uğrayıp ordan Çanakkale'ye doğru yol alıyor bildiğim kadarıyla. Tabi Truva'nın direk Gökçeada'ya seferi de olabilir, onu da tercih edebilirsiniz, firmayla bağlantı kurmanızı tavsiye ederim.

  Burdan sonrasında ise GESTAŞ'la işiniz. Bozcaada'ya da Gökçeada'ya da ulaşımı sağlayan şirket GESTAŞ çünkü. İnternet sitesi'nden ya da 7/24 açık Çağrı Merkezi'nden(0286 444 0 752) seferler hakkında bilgi alabilirsiniz. Adalara gitmeden önce bilgi sahibi olmanız yararınızadır; çünkü bazen ek seferler konulabiliyor ya da kışın gidiyorsanız hava muhalefeti nedeniyle seferler iptal olabiliyor. Kış ve yaz tarifeleri de sezona göre değişiklik gösteriyor.

  Siz de benim gibi kapalı deniz otobüslerini değil de rüzgarı ve denizi hissedebildiğiniz feribotları seviyorsanız Eceabat'a gelip Kabatepe Limanından kalkan feribotlarla Gökçeada'ya gitmeniz yerinde olacaktır. İstanbul istikametinden geliyorsanız Gelibolu'yu geçtikten sonra Eceabat'a iyice yaklaştığınızda, Eceabat'a gelmeden son kavşakta Kabatepe Limanı sapağı bulunmakta, kaçırmanız pek mümkün değil, bir 5-10 km gittikten sonra da Liman'a varıyorsunuz. Bunun yanında vasıtasız gidiyorsanız Eceabat'ta otobüsten inip Eceabat'taki İskele'nin hemen yanından kalkan servisleri de kullanabilirsiniz.


yok canım, bununla gitmedik adaya tabi :p

Eceabat - Kabatepe Servisleri


  Normal sezon yarım saatlerde bir kalkıyorlar. Ama daha çok ne kadar yolcu olduğuna bakarak servisleri kaldırıyorlar. Burası Trakya, abilerin keyfinden sual sorulmaz, yarım saate kalkabiliriz demelerine bakmayın, 3-4 saat sonra da kalkabilirsiniz :p Eceabat - Kabatepe arası 10 dk. filan sürüyor. Limana doğru giderken yol çok güzel, ağaçlık genellikle bir yerden sonra. 2009'da servis fiyatı 2.5 tl'ydi.

  Ayrıca Kabatepe'de Milli Park var, Kamp alanı v.s. güzel bir alternatif kampçılar için..

  

Hiç yorum yok: