5 Eylül 2009 Cumartesi

Ecem Kahvaltı ve Yemek Salonu


  Cuma Gecesi Son Vapur Restoran'da içtikten sonra Ada'yı gezme işini cumartesi gününe bırakmıştık. Ada'ya geç geldiğimiz için araba kiralayamamıştık, zaten kaldığımız yer dolayısıyla da araba kiralamamıza gerek kalmamıştı, minibüslerle istediğimiz yere gidebiliyorduk. Sabah erkenden kalkıp kahvaltıyı merkezde yapmaya karar verdik ve pansiyondan çıktık. Kahvaltıyla beraber bir diğer meramımız da araba kiralamaktı.

  Yeni Bademli'den Merkez'e her saat başı minibüsler gidiyor. Pansiyon sahibinin incir ve üzüm ikramlarıyla minibüsü beklemeye başladık, gelince de Merkez'e doğru yol aldık.

  Merkeze vardıktan sonra araba kiralamak için bir iki bağlantı kurduk, ama öğlene kadar beklemek zorunda kaldığımız için önce kahvaltı işini halledelim dedik.

  Merkezde bolca otel bulunuyor. Adadaki en çok nüfus da Merkezde yaşıyor bu arada. Merkezde caminin bulunduğu bir meydan var, Turizm bilgilendirme bürosu da burada yer alıyor. Turizm bürosundan ücretsiz bilgilendirici buroşürlerden varsa alabilir ya da 5 tllik bir ücretle gezi rehberini temin edebilirsiniz. İhtiyaç duymadık, Kale Motel'in bir broşürü var, blog'un altındaki Gökçeada haritasına benzer bir harita bulunuyor arkasında; o broşür bize yetti.

  Merkezden Kuzulimanı (Ada'ya ayak bastığınız liman) yolu tarafına doğru yürüdüğünüzde Ecem Ev Yemeği Salonu'nu göreceksiniz. Truva yazıhanesine varmadan, DSİ'nin tam karşısında (bu istikamette giderken yolun sağında DSİ, solunda bu yemek salonu bulunmakta).

  Beşiktaş'taki kahvaltı salonlarını andırıyor, bilenleriniz varsa. Ev yemeği, mantı, avcı böreği yapıyorlar. Kahvaltı tabağının yanında menemenlerini denedik, oldukça tatmin edici bir sonuca ulaştık :) tavsiye edilir. Bizden başka o esnada yan masamızda eşiyle kahvaltı etmekte olan, armatör olduğunu düşündüğümüz bir adam da adanın en iyi yemeğini buranın yaptığını söyledi. Göbeği itibariyle damak tadına güvenebileceğimiz hissini uyandırmadı değil bu zat-ı muhterem :)


Ecem Ev Yemekleri.. pelince'nin flickr sayfasından

  Ada'nın her tarafında hissettiğiniz rüzgar, burada da kendini gösterdi. Yok, üzerimize bir şey dökülmedi. Ama getirilen çaylar ilk geldiğinde içilemeyecek derecede sıcakken, aradan bir kaç dakika geçmesiyle çabucak soğuyorlar. Aynı şekilde, estiği zaman hafif titreten, üşüyüp de üzerinize bir şey almaya çalıştığınızda birden kesilen, hatta terlemenize yol açan bir rüzgar söz konusu.. Rüzgarla aranızı düzeltmeniz, rüzgara alışmanız lazım bu adada..

  Kısacası, ev yemeklerini test edemedik; ama kahvaltısı ve kahvesi güzel, çok da pahalı olmayan bir yer. Avcı böreğini pek beğenmedik gerçi, ama damak zevki olabilir, meraklısı deneyip buraya yorum yazarsa sevinirim. Mekanı da tavsiye ederim.

Ecem Ev yemeği, mantı, avcı böreği
Tel: 0286 887 23 06

Ada'yı vasıtasız gezmeyin: Araba kiralamak

Hiç yorum yok: