26 Ekim 2009 Pazartesi

Kalacak Yerler Hakkında - Son Söz



   Ada'nın temel yerleşim birimleri Merkez, Yeni Bademli, Uğurlu ve Eski Bademli.. Daha doğrusu, yerleşim birimi demek yerine konaklanabilecek merkezleri desek daha doğru olur sanıyorum. Bu yazı Ada'ya gidiş amacınıza göre nerelerde kalabileceğiniz üzerine bir özet olmaya çalışıyor, umarım başarılı da oluyordur :) Buyrun efendim:

Yeni Bademli Gökçeada'da konaklama etiketli yazılarda da bahsettiğim üzere pansiyon ağırlıklı bir yerleşim birimi; dolayısıyla öğrenciyseniz ya da konaklamaya az para ayırmak niyetindeyseniz, buralar ideal. Biraz daha konfor istediğiniz vakit oteller sizleri karşılıyor. Bir yandan Adayı gezmek bir yandan da tatilinizi konforlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız (çoluk çocuk için havuz, sınırsız kahvaltı v.s.) oteller sizin için en uygun olanı olacaktır. Eski Bademli'deki oteller ise manzara açısından daha tatmin edicidir.

Klasik tatil peşindeyim, vakit bulursam Adayı da gezerim, bildiğin ada işte diyorsanız Uğurlu tarafı daha uygun duruyor size. :) Aslında bu kadar kötülemiyyim; Uğurlu tarafında bizim gitmediğimiz tandır restoranları da vardı, Ada kekiğiyle beslenmiş Ada keçilerinin tadına bakmak ve arabayla da fazla yol katetmemekse Uğurlu tarafı en uygun alternatif oluyor gerçekten..

Şarabı da Rumları da çok severim diyenlerdenseniz Tepeköy'de kalmak için yer ayırtıp Barba Yorgo'nun tavernasında sarhoş olun. Sonra gelip bu girdiye yorum yazmak suretiyle nispet yapabilirsiniz, bir yandan kıskansam da mutlu olurum, inanın :)

Merkezdeki oteller de 80'ler havası veren, resepsiyonda bir şey sorduğunuzda yanınızdan Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Gülşen Bubikoğlu geçicekmiş havası veren güzel yerler :) Fiyatları hakkında pek bilgim yok, ama onlar da tercih edilebilir.


Hiç yorum yok: