21 Ekim 2009 Çarşamba

Eski Bademli


  Yeni Bademli genellikle kalacak yer ihtiyacını karşılamaktayken, bu yeni yerleşime ismini veren Eski Bademli(Gliki) olan biteni tepeden izlercesine, biraz da tarihe tanıklık edercesine bir tepenin üzerinde kalıyor.

  Gökçeada Merkezden Kaleköy ve Yeni Bademli'nin olduğu tarafa giderken Askeriye'nin bittiği yerde sağa sapak var, Eski Bademli tabelasını görüyorsunuz. Tepeköy yolu gibi daracık bir yoldan yukarıya çıkıyorsunuz. gerçek anlamda "U" şeklinde virajlar var; korkuluk yok, korkuluk yapacak yer de pek yok, doğrusunu söylemek gerekirse. Ama tepeye vardığınızda çok güzel bir manzara sizi bekliyor.

  Fotoğrafı çektiğimiz yer Eski Bademli'ye çıkarken arabanızı durdurup fotoğraf çekebileceğiniz tek tük yol kenarı yerlerden biri. Sağ tarafta yükselen Kale, biraz önde tek katlı yerleşim birimleri olarak gördüğünüz yer Yeni Bademli, Asfalt yolun sonunda Kaleköy ve karşıda da tüm ihtişamıyla Semadirek Adası..

  Yolun sonunda köye vardığınızda pek fazla ikamet yeri görmüyorsunuz, kalan bir kaç ev var, ama Oteller en güzel manzaralı yerleri mesken tutmuş durumda. Pansiyon değil, oteller; ve bir kaç yıldız sahibi oteller bunlar :) Parklarda duran arabaların modellerinden fiyatlar hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz. Otellerin bir diğer özelliği de Bulgar ve Rumlar tarafından tercih ediliyor olmaları. Biz gittiğimizde pek Türk görmedik bu civardaki otellerde.

  Köyün kilisesi terk durumda, ama önündeki mezarlıkta yatan yakınlarını ziyaret etmeye gelen Rumlar mevcut.

  Adanın en güzel manzaralarına sahip bir yer Eski Bademli köyü ve civarı. Aracınızla uğrayıp bu güzel manzaraların keyfini çıkarmanız dileklerimle :)


Hiç yorum yok: