21 Ekim 2009 Çarşamba

Askeriye


  İnternette farklı kaynaklarda okuduğum kadarıyla adada 2500 asker bulunuyormuş şu an; bu da Ada nüfusunun 1/5'i 1/6'i ediyor. Özellikle pazar günü (bilmeyenler için, askerlerin izin günü) dışarıya çıktıysanız merkezde bol miktarda "sivil giyimli asker" görmeniz mümkün. Bizim karşılaştıklarımız mı öyleydi bilmiyorum ama karşılaştığımız askerler "asker" kimliklerini ön plana çıkartır şekilde durmuyorlardı.

  Merkezden Kaleköy'e giderken 1 ya da 2 km boyunca yolun sol tarafında askeri kışla size eşlik ediyor. Gökçeada Merkez'den Eski Bademli sapağına kadar desek daha doğru olur sanırım. Askeriye'nin ardına aldığı tepede de Adanın Türk Adası olduğunu kanıtlamaya çalışırcasına "Önce Vatan Komando" ay yıldızla beraber dağa kazınmış.. Taşa toprağa kireçle yazı yazarak değil de Ada'yı güzelleştirerek, ekip biçerek oraya sahip olabilirsiniz de ne diyyim, kimi kime şikayet edeyim ki ben :)



  Adanın kilit noktaları ve genellikle en güzel yerleri hep askeriyenin kontrolünde. Benim en çok dikkatimi çeken ise Ada'nın en yüksek yerine kurulmuş olan hava radar gözlem kulesi. Kimbilir kaç metre boyunda, ama tepenin en üstünde bir nokta gibi gözüküyor. Uzaktan da hafif Tac Mahal'i andırıyor hani :)


Hiç yorum yok: